жылқының сүті шекер еті бал - қымыз түрлері
페이지 정보
본문
жылқының сүті шекер еті бал - қымыз түрлері [Подробнее...]
Бал қымыз — әбден пісілген және бойына жылқының не қойдың майы сіңген бапты жұмсақ қымыз. Мұндай қымыздың өңі әдеттегі қымыздан көрі сары әрі қою болады. Қымыздың түрлері Дөнен-4 тәулік ашытылған Құнан қымыз- 3 тәулік ашытылған Сары қымыз-шөп әбден піскен кездегі қымыз Түнемел-2 тәулік сапырылған Бал. Ақ тағамдар, мысалы жылқы сүтінен қымыз ашытады, түйе сүтінен шұбат жасайды, сиыр, Оның түрлері: піскен қаймақ, шикі қаймақ, кілегей қаймақ, бал қаймақ. Оның етті, сүтті, жұмысқа пайдаланатын түрлері болған. Сүті мол, қымызы дәмді және шипалы, еті көп, қазысы көзге ерекше көрініп және айландыруға ыңғайлы болып тұратын, мініс-тұрысқа көнпіс. Ат, түрлері, атты қолда үйрету, маңызы, туралы жазылған бұрынғы еңбектер, мақалалар, Жылқының сүті – шекер, дәрі, ал еті – бал болып саналады. Қолға үйрету тарихы 2. Өмір мерзімі және кезеңдері, сипаттамасы, түсі, түрлері 3. Қазақ халқындағы жылқы маңызы 4. Жылқы және қазақ рухы ІІІ. Қорытынды Мал өсірсең, жылқы өсір, Табысы оның көл көсір Зерттеудің мақсаты мен міндеттері. Жем-шөбі түзеліп, күтімі тәуір болса, жылқы еті құнарланып, дәмі тіл үйіре бастайды. Дұрыс баптаса мұндайда қымызы нағыз бал татырлық болады. Тәрбиелік мақсаты: сиыр сүтінен дайындалатын тағамдарды ұлттық негізде жасап үйрену,сиыр Сабақтың түрі: аралас сабақ Жылқы сүті шекер,еті бал. Жылқының сүті шекер, еті бал. Латын әліпбиінде: Jylqynyń súti sheker, eti bal. Жылқының сүті шекер, еті бал, исі жұпар, терісі киім, мінсең тұлпар деп Досбол шешен жылқының халық өміріндегі алатын орнын өте жоғары бағаланған. Қазақ өзі аттан, қазаны оттан. Жылқы еті мен сүті (қымыз) туралы ҮКІМ. Мұсылман ғалымдарының көбісі жылқы етін жеуге рұқсат етеді. Оған Жабир ибн Абдулла (одан Алла разы болсын) жеткізген мына хадисті дәлел етеді: «Алла. Барлық түліктен де жылқы өсіру жеңіл. Жылқыны бағып-қағуда артық шығын шықпайды, еті де сүті де өте арзанға түседі. Жылқы етінің арзандығы өз алдына, қазақ халқы үшін ол аса қадірлі тағам. Мұны бие бау деп те айтады. 2.Бал қымыз- әбден пісілген және бойына жылқының не қойдың майы сіңген бапты жұмсақ қымыз. Мұндай қымыздың өңі әдеттегі қымыздан көрі сары әрі қою болады. 1.4.Жылқы туралы мақал-мәтел айта аласыз ба? (Жылқының сүті шекер, еті бал. Адам жылқы мінезді. Жылқы – малдың патшасы.) 1.5.Бес қаруды ата . Уыз қымызды ашытуға қазы, жал майы, бидай, құрт, айран, қатық, ашыған көже, рауғаш т.б. ашытқы ретінде пайдаланылады. Бал қымыз жылқының сүр қазысын қосып. Ат, түрлері, атты қолда үйрету, маңызы, туралы жазылған бұрынғы еңбектер, мақалалар, Жылқының сүті – шекер, дәрі, ал еті – бал болып саналады.
айканат школа алматы, школа айканат щучинск армада мебель каталог, армада диваны какое дыхание у плоских червей, тип дыхания паразитических плоских червей сұрау есімдігі бар мақал мәтелдер, құрамында есімдігі бар 5 мақал жазу ерік найман, шыңғыс хан империясы және оның мұрагерлері
алда алыс жол
география 11 класс учебник онлайн
өз бетінше үйрену дағдылары балабақша
fora актобе
биолан крем детский
.
==============================================================
~~~~~ геодезия астана ~~~~~
==============================================================
.
- 이전글2024: Where to find the best deals on nogales online 24.07.26
- 다음글Stop Wasting Time And start 經絡按摩課程費用 24.07.26
댓글목록
등록된 댓글이 없습니다.