биотехнология тамақ өндірісінде - биотехнология жетістіктері > 자유게시판

본문 바로가기

자유게시판

биотехнология тамақ өндірісінде - биотехнология жетістіктері

페이지 정보

profile_image
작성자 Denisha
댓글 0건 조회 11회 작성일 24-07-29 18:09

본문

 
 
 
 
 
 

 
 
биотехнология тамақ өндірісінде - биотехнология жетістіктері [Подробнее...]
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Әр түрлі тағам технологиясында көп уақыт бойы, тек бос ферменттер қолданылып келеді, оларды қолдану уақыты – бір рет өндіру орамы. Бірақ молекулалық биология, биохимия және энзимология қазіргі кезде көптеген ферменттердің құрылысы мен функциясын терең оқытылуына әкелді жіне бұл пролонгирлі әрекеті бар ферменттер немесе иммобилизді фермент, яғни, белгіленген немесе байланысты ферментті препараттар өндруде теориялық база ашты. Ашытқы өндірісі. Спирт өндірісі. Сыра өндірісі. Биологиялық белсенді заттар. ЗАТ ТАР. Наубайхана өндірісі. Шарап өндірісі. Биотехнология термині. Жеміс жидектерді консервілеу. Жүзім шарап өнімдердің шикізат көзі. Биотехнологиялар қазіргі ғылымның көптеген салаларының соңғы жетістіктеріне негізделген: биохимия және биофизика, вирусология, ферменттер физикасы, микробиология, молекулалық биология, гендік инженерия, селекциялық генетика, антибиотиктер химиясы, иммунология және т.б [1]. «Биотехнология» термині. «Өзі жаңа: ол 1970 жылдары кең тарады, бірақ адамдар биотехнологиямен алыс өткенде айналысты. Биотехнология дегеніміз — биологиялық организмдердің қатысуымен жүретін процестерді, адамның мақсатына сай өзгерту арқылы өндірісте пайдалану. "Биотехнология" деген терминді алғаш рет 1919 жылы венгр ғалымы К.Эреки енгізді. Қазіргі биотехнологияның басты мақсаты — өсімдіктердің жаңа сорттарын, жануарлардың асыл тұкымын, микроорганизмдердің штаммаларын шығару. Оны адам өміріне қажетті заттар өндіру үшін биологиялық нысандар мен процестерге негізделген жаңа ғылымның және өндірістің сапасы деп қарауға болады. Тамақ өнімдері мен қайта өңдеу өндірістерінің технологиясы және биотехнология» кафедрасы Биоқұрама жем өндірісінде қолданылатын жүгерідегі клетчатка. Тамақ биотехнологиясы Микроорганизмнің тіршілік ету қабілетін қолданып сыра, шарап, сүт қышқылды өнімдерді, ашытқыны алуда бұрынғы дәстүрлі әдіс қолданылған. Ғылымның дамуына байланысты екі бағытта жаңарды:өсімдіктердің және жануарлардың клеткасының, микроорганизмнің өндірісінің биореактордағы шығымы ауыл шаруашылығы өндірісіне қарағанда жоғары. 1980 жылы биотехнология ғылыми-зерттеу асқын болды. Осы уақыт ғылым мен тәжірибеде биотехнология пайдалануға көшу қамтамасыз жаңа әдістемелік және әдіснамалық тәсілдер құрылды. Енді сіз осы үлкен алуымызға болады экономикалық әсері. Ол биотехнологиялық өнімдер жаңа ғасырдың басында, әлемдік өндірістің төрттен кем жасауға тура келді деп болжанып отыр. Біздің елімізде жүргізіліп жатқан жұмыстар. Белсенді биотехнология дамыту біздің елімізде осы уақытта өтті. Ресей, сондай-ақ осы саладағы және 1980 жылдары олардың нәтижелерін енгізу жұмыс айтарлықтай кеңейтуді қол жеткізілді. осы кезеңде біздің елімізде дамыған және ұлттық шкала бойынша биотехнология бірінші бағдарламасын жүзеге асырылуда. Тамақ және қайта өндеу өндірісі, биотехнология және стандарттау аласы үшін терең теориялық және тәжірибелік білім, дағдылары бар жоғары кәсіби білікті және бәсекеге қабілетті мамандар. Биотехнология өндірісі қазіргі кезде біздің мемілекетімізде қарқынды даму үстінде. Сол дамып келе жатқан бағыттардың бірі – медициналық биотехнология. Өсімдіктер мен микроорганизмдерді биотехнологиялық өндірісте қолдану және жаңа өнім тамақ өнеркәсібіндегі биотехнология саласындағы соңғы жетістіктер. Биотехнология ғылым ретінде генетикалық инженериямен біртұтас бірігіп кеткен. Мұнда ген инженериясының алдына қойған мақсаты алдын- ала жоспарланған үлгіге сәйкес жаңа немесе жақсарған қасиеті бар тірі организмдерді құрастыру. ⇐ Предыдущая 123 4 Следующая ⇒. Не нашли, что искали? Воспользуйтесь поиском: год. Все права принадлежат их авторам! Ашытқы өндірісі. Спирт өндірісі. Сыра өндірісі. Биологиялық белсенді заттар. ЗАТ ТАР. Наубайхана өндірісі. Шарап өндірісі. Биотехнология термині. Жеміс жидектерді консервілеу. Жүзім шарап өнімдердің шикізат көзі.

тірі ағзалар арасындағы қарым қатынас қалай аталады, тірі ағзалардың қарым-қатынас түрлерін атаңыз кайрат нуртас - my universe remix, кайрат нуртас - my universe скачать ата ананың бала алдындағы міндеттері, отбасындағы ата-ананың міндеттері 21 ғасыр көшбасшысы слайд ағылшын тілінен, 21 ғасыр көшбасшысы 3 сынып алланы танып білу, аллаға қайту



сұраныс хат үлгісі студентке, сұраныс хаттар дегеніміз не алихан байзаков рост, алихан байзаков и дамеля табиғаттың ерекше құбылыстары, табиғаттың таңғажайып құбылыстары монолог нуржан толендиев она, нуржан толендиев казагым-ай тамақ жасағанда оқылатын дұға, тамақ ішіп болғаннан кейін оқылатын дұға
когда отключат отопление в алматы 2023
жеті атаны білудің маңыздылығы
жасуша органоидтары
мұхит мералыұлы өлеңдері
сұрақ белгі

.
==============================================================

~~~~~ материально-техническое обеспечение на казахском ~~~~~

==============================================================
.

댓글목록

등록된 댓글이 없습니다.


대한피부과학회
사이폴 엔
얀센
Skyrizi
gsk
gsk
대한피부과학회
사이폴 엔
얀센
Skyrizi
gsk
gsk

(06647)서울특별시 서초구 반포대로 114 SR타워 2층 Tel : 02-3473-0284

© Korean Society of Contact Dermatitis and Allergy All Rights Reserved.

개인정보처리방침

닫기

회원가입약관

닫기

이메일무단수집거부

대한접촉피부염∙알레르기학회는 정보통신망법 제 50조의 2, 제50조의 7 등에 의거하여, 대한접촉피부염∙알레르기학회가 운영, 관리하는 웹페이지상에서, 이메일주소 수집 프로그램이나 그 밖의 기술적 장치 등을 이용하여 이메일 주소를 무단으로 수집하는 행위를 거부합니다.
닫기